Южна Корея. Полиция охранява болницата, където бе настанен в реанимация ранения с нож политик
Южна Корея. Полиция охранява болницата, където бе настанен в реанимация ранения с нож политик / БТА
Лидерът на Демократическата партия в Южна Корея И Дже-мьон излезе от реанимацията и се възстановява след операция за възстановяване на голяма вена, която беше прерязана при нападение с нож преди два дни, съобщи днес хирургът, направил операцията, предаде Ройтерс.

Пациентът се нуждае от продължително наблюдение, тъй като нараняването на югуларната вена е сложно за лечение и усложнения след операцията не могат да бъдат изключени, заяви професор Мин Сонг-ки на пресконференция.

"(И) за щастие се възстановява добре", каза Мин от отделението по съдова хирургия на Националната университетска болница в Сеул.

И Дже-мьон беше атакуван в Пусан от мъж на около 60 години, който се преструвал, че е привърженик на политика и се приближи до него по време на събитие, за да го намушка във врата с туристически нож. Нападателят беше задържан бързо от полицията.

Атаката шокира страната. То поднови въпросите за сигурността на високопоставени политици, като се има предвид, че страната е има немалка история на политическо насилие въпреки строгия контрол върху оръжията.
Пламен Йотински/БТА