Газа
Газа / БГНЕС
Испанският премиер Педро Санчес заяви, че обясненията на Израел за смъртта на седем хуманитарни работници в ивицата Газа тази седмица са "недостатъчни" и "неприемливи", предаде Франс прес.

Израел се извини за смъртта на седем хуманитарни работници в Газа след израелски удар

Санчес направи това изявление на пресконференция в Доха в края на обиколката си в три държави от региона. Той добави, че очаква много по-подробни обяснения от израелския си колега Бенямин Нетаняху.

Израелската армия призна, че е допуснала "сериозна грешка" след удара в ивицата Газа, при който загинаха седем членове на хуманитарна неправителствена организация, припомня АФП.

Полското външно министерство от своя страна заяви, че е "поканило" израелския посланик в Полша, за да обсъди "моралната, политическата и финансовата отговорност" след израелския удар, при който загинаха седем хуманитарни работници в Газа, включително един поляк.

Срив в отношенията между Израел и Полша след удара срещу хуманитарни работници

"Искам да разговарям с него за новата ситуация в полско-израелските отношения и за моралната, политическата и финансовата отговорност за неотдавнашния инцидент в Газа", заяви заместник-министър Анджей Шайна, цитиран от агенция ПАП.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Асен Георгиев/БТА