/ ThinkStock/Getty Images
Групировката Ислямска държава (ИД) пое днес отговорност за най-смъртоносната атака в историята на Нигер, предаде Франс прес.

В неделя говорител на нигерското правителство съобщи, че при нападението в четвъртък срещу военен лагер близо до границата с Мали са били убити 89 войници и 77 терористи.

Над 80 души загинаха при атака на военна база в Нигер

В изявление, засечено от американския Център за наблюдение на екстремистите в интернет (SITЕ), ИД твърди, че е убила над 100 нигерски войници, че нейните бойци са изгорили казармите им и голям брой военни автомобили, след което се оттеглили, отнасяйки оръжия, муниции и коли.

71 нигерски войници бяха убити при атака в същия район миналия месец. ИД пое отговорност и за това нападение, което доскоро бе най-смъртоносното в историята на Нигер.

Вчера френският президент Еманюел Макрон бе домакин на среща, посветена на борбата с джихадистите в Сахел. Преди да замине за участие в срещата, президентът на Нигер Махамаду Исуфу уволни началника на генералния щаб на въоръжените сили и командващия сухопътните войски.
БТА