Иранска групировка е убила двама заложници полицаи
Иранска групировка е убила двама заложници полицаи / cнимкa: БГНЕС

Въоръжената иранска сунитска група Джундала ("Войници на Бога") е убила още двама ирански полицаи сред 16-те отвлечени в средата на юни в Иран, съобщи телевизия "Ал Арабия", която обяви на 20 юни, че първите двама заложници са убити.

Телевизионният канал цитира говорител на Джундала. Не се знае самоличността на убитите, но от групировката е дала още две седмици срок на Техеран да изпълни нейните искания, като е заплашила, че в противен случай ще продължи да убива заложници. "Ал Арабия" показа архивни кадри на 16-те отвлечени полицаи. Групировката настоява за освобождаване на 200 от нейните членове, които са в ръцете на иранските власти.

На 20 юни телевизията показа кратки кадри на двама мъже, на колене, с вързани очи, а срещу тях - мъж с качулка на главата. Самата екзекуция не бе показана. Двамата мъже са били командир на иранските гранични служби и негов заместник, според "Ал Арабия", която цитира говорител на Джундала. Той бил заявил, че екзекуцията е в отговор на убийството седмица по-рано на двама от неговите хора от иранските власти.