/ БГНЕС
Инцидент беляза началото на протеста в Скопие тази вечер още в началото му, посочва БТА.

Шествието тръгна от сградата на правителството по моста на Вардар по посока Министерството на външните работи. Около площад "Скендербег" група младежи започнаха да  замерят с твърди предмети преминаващия протест, откъдето им отговориха със същото. Намесата на полицията спря „престрелката“, преди да се случат по-сериозни инциденти, но според свидетели от групата, извън колоната на протестиращите се е чул изстрел.

По-късно лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува на фейсбук профила си снимка на младеж, който държи оръжие и написа, че целта му е той да бъде убит. В късните часове пристигна и информация от МВР, че 40 годишен мъж, който по-рано е стрелял с пистолет във въздуха, докато група демонстранти, които са се движели от сградата на  правителството на Република Северна Македония към Министерството на външните работи са нарушили обществения ред и спокойствие, като са хвърляли камъни по група граждани. Стрелецът е задържан в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи

Преди началото на протеста, пред медиите Християн Мицкоски повтори исканията на опозиционната партия относно предложените документи от ЕС и призова за масовост на протестите, осъждайки насилието. 

Протестното шествие, предвождано от тъпани и транспаранти "Ултиматум - не, благодаря" и "С фашисти не се преговаря" продължи да дефилира по улиците със скандирания „Бугар Османи, отивай си оттук“, „Никога Северна, само Македония“, „Предатели, фашисти, клети върховисти“.

Пред Министерството на външните работи някои от участниците в протеста оставиха цветя пред полицаите, които охраняват сградата, а пред парламента беше изгорен голям плакат със снимките на депутатите от управляващата коалиция с надпис "Народни предатели".

Видимо напрежение тази вечер нямаше, а около 22:00 ч. протестиращите започнаха да се разотиват. 
БТА