/ БГНЕС
Съотборниците на Ямайка в щафетата 4х100 обвиниха организаторите за забавянето на финала в дисциплината и контузията, която получи Юсейн Болт в последното бягане в кариерата си.
 
Светкавицата получи крампа, малко след като тръгна на последен пост и не успя да финишира надпреварата, с която сложи край на професионалната си кариера в атлетиката. Другите членове на ямайския тим разкриха, че им се е наложило да чакат твърде дълго време, преди да излязат на пистата за старта.
 
Юсейн Болт се контузи в последното си бягане (СНИМКИ)

"Твърде дълго ни задържаха в чакалнята. На Юсейн му бе студено и ми каза, че това е лудост, да ни задържат 40 минути и да правят две церемонии по награждаване преди старта", разказа Йохан Блейк. "Трябваше да продължаваме да загряваме и да чакаме, да загряваме и да чакаме. Накрая това се отрази - да видиш такава легенда и такъв шампион да има такива проблеми", допълни спринтьорът.
 
"Това бе смазващо. Организацията бе безумна, чакахме отвън 45 минути, наложи ми се да изпия две бутилки вода", допълни шампионът на 110 м с препятствия Омар Маклауд.
 
ГАЛЕРИЯ: Последното бягане на Юсейн Болт (СНИМКИ)

Към критиките се присъедини и американският спринтьор Джъстин Гатлин, който победи Болт в бягането на 100 м. "Мисля, че условията бяха причината за случилото се. Беше малко хладно в чакалнята и на него му беше студено. Накараха ни да се съблечем по-рано, за да сме готови, което бе рецепта за проблеми. Съжалявам, че той получи тази контузия. Той все още е най-добрият в света", каза Гатлин.
БГНЕС