Жаир Болсонаро
Жаир Болсонаро / Gulliver/Getty Images
Бразилският президент Жаир Болсонаро бе настанен снощи във военна болница в столицата Бразилия за прегледи, след като се почувства зле, предаде Франс прес, като се позова на местни медии.

Шейсет и седем годишният Болсонаро бе намушкан с нож в корема в тълпата по време на митинг - част от президентската му кампания през 2018 г. Оттогава има проблеми със стомашно-чревния тракт.

Бразилският президент поднесе венец на паметника на незнайния войн в Москва

Снощи той изненадващо отсъстваше от церемония, организирана от Републиканската партия - една от силите, които го подкрепят.

"Убеден съм, че президентът е добре, просто му правят прегледи, ето защо го няма тук", обясни председателят на партията, депутатът Маркос Перейра.

Според новинарския сайт Хе1 първата дама Мишел Болсонаро, присъствала на церемонията, заявила, че нейният съпруг "е добре", а министърът на комуникациите Фабио Фариа споменал за "неразположение".

Хе1 посочи, че Болсонаро щял да прекара нощта в болницата. Президентската канцелария не отговори на запитванията на АФП.

Приеха по спешност президента на Бразилия в болница

През юли и януари крайнодесният президент на два пъти бе хоспитализиран за по няколко дни във връзка с чревни проблеми, но се размина без операции. След нападението срещу него той претърпя най-малко четири хирургически намеси; бе опериран и по повод бъбречно заболяване. През юли 2020 г. той се зарази с COVID-19, но го прекара с леки симптоми. 

Болсонаро е на власт от 2019 г. и разчита на втори мандат след президентските избори през октомври. Последните анкети обаче дават много повече шансове на експрезидента от левицата Лула да Силва.
БТА