Хилъри Клинтън ще посети първо Япония
Хилъри Клинтън ще посети първо Япония / снимка: БГНЕС

Първото задгранично посещение на новия американски държавен секретар Хилари Клинтън ще бъде в Токио. По време на визитата си Клинтън ще се срещне с премиера Таро Асо и с японския външен министър Хирофуми Накасоне. Визитата в Япония ще е част от обиколка на Клинтън в Азия, която ще включва също Сеул и Пекин. По време на японския етап от обиколката си държавният секретар ще обсъди с японските представители севернокорейската ядрена програма, обстановката в Афганистан и общия подход за намиране на изход от икономическата криза.

Фактът, че дипломат номер едно на САЩ избира за първата си задгранична визита Япония, показва, че Вашингтон отделя голямо внимание на този свой азиатски съюзник. В Япония имаше опасения, че администрацията на Обама ще привилигирова връзките с Китай за сметка на тези с Япония.

Малката никарагуанска компания за производство на пури Гранада сигарс пусна на пазара пура, вдъхновена от новия американски президент Барак Обама, предаде Ройтерс.

Пурата се произвежда от местни или кубински тютюневи листа, които се свиват ръчно. Около пурите се връзва златна лента, на която пише: "Обама 44" в честа на 44-ия президент на САЩ.

Пурите са различни по размери и вече от тях са поръчани 13 000 броя.

Пурата, посветена на Обама, допълва продуктите вдъхновени от новия президент на САЩ. Сред тях има вече бонбони, чили сос, комикси и дори секс кукла, припомня Ройтерс.