Антиизраелски протест в Мароко
Антиизраелски протест в Мароко / БТА
Хиляди излязоха на шествие в столицата Рабат в подкрепа на палестинците, които са под обсада в Газа, което е най-голямото антиизраелско шествие в Мароко след нормализирането на дипломатическите отношения през 2020 г., предаде Ройтерс.

По време на шествието, организирано от ислямистки и леви групи, протестиращите скандираха: "Палестина се съпротивлява" и "Всички срещу нормализацията", докато изгаряха израелското знаме.

"Осъждам двойните стандарти на много западни правителства по отношение на палестинците", заяви участникът в протеста Чарки Лахреч  и допълни, че някои държави си затварят очите за ответните удари на Израел след нападението на "Хамас".

"Не може да осъждате действията на "Хамас" и да отвръщате поглед от израелските убийства на цивилни граждани, включително деца, жени и възрастните хора... Това е послание за солидарност с палестинските народ, за да му кажем, че не е сам."

Мароко, която има договор за сътрудничество в областта на отбраната с Израел, подкрепя решението за две държави в Близкия изток и призовава за мир и защита на всички цивилни граждани, припомня Ройтерс.
 
Пламен Йотински/БТА