/ БГНЕС, архив
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън донесе руска ушанка на церемонията по връчване на дипломите в Йейлския университет, където произнесе напътствено слово пред завършилите студенти, предаде телевизия Ей Би Си, цитирана от ТАСС.

САЩ не заслужават президентството на Доналд Тръмп, каза Хилари Клинтън

Така тя спази традицията на прославения университет, който е завършила, да се слагат необичайни шапки на тържеството по случай дипломирането.
"Аз също донесох шапка", каза тя, гледайки младите хора, нахлупили най-различни шапки. После извади черна кожена шапка със съветски символ - червена звезда със сърп и чук. От видеозапис се вижда, а, тя не слага шапката, а само я показва на залата.

Мелания, Мишел или Хилари – коя е най-популярната първа дама на САЩ?
"Ако не можеш да ги победиш, присъедини се към тях", пошегува се бившата първа дама на САЩ. Така според Ей Би Си тя очевидно е намекнала за загубата си на президентските избори през 2016 г., а и за президента Доналд Тръмп, който бе неин главен съперник в битката за Белия дом.
Тръмп и негови сътрудници вече цяла година са обект на разследване от специален прокурор за предполагаем сговор с представители на Русия с цел да бъде компрометирана съперничката му Хилари Клинтън.
БТА