/ БГНЕС
Окупираната от руските войски Херсонска област на Украйна може да стане субект на Руската Федерация до края на тази година, като преди това ще се проведе референдум по въпроса, съобщава пред ТАСС във вторник заместник-ръководителя на местната окупационна администрация Кирил Стремоусов.

„През тази година ще имаме референдум. И след резултатите от референдума ще има апел към ръководството на Руската федерация, за да бъдем приети в Руската федерация“, анонсира той, отбелязвайки, че регионът очаква да стане субект на Руската федерация до края на годината.

Както отбеляза Стремоусов, референдумът в Херсонска област може да се проведе през есента и властите се готвят да го проведат.

Представителят на администрацията изрази увереност, че повечето от жителите на Херсонска област ще подкрепят влизането на региона в Руската федерация.


Херсонска област се намира в южната част на Украйна, граничи с полуостров Крим. В средата на март Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че регионът е под пълен контрол на руските войски. В края на април в района е сформирана окупационна гражданско-военна администрация.