/ снимка: БГНЕС
Въоръжените сили на Украйна преминават в настъпление в района на Запорожка област. Това заяви командирът на поделение в националистическия полк „Азов“ Радион Кудряшов, цитиран от агенция УНИАН.

По думите му, противникът не е в състояние да направи пробиви в Запорожко направление.Също така командирът на подразделение в „Азов“ допълни, че се водят позиционни боеве.

„Линията на фронта се изравнява и става като позиционна война. През следващите седмици командирите планират да разбият противника. Инициативните групи ще провокират противника, ще идентифицират огневи точки и ще ги потиснат. Важно е да се поеме инициативата, да се създаде инерция, да се оказва натиск върху противника по цялата линия на съприкосновение и да се движим напред“, подчерта Кудряшов.

Както УНИАН съобщи, кметът на Мелитопол Иван Федоров каза, че фронтовата линия се е преместила 10 километра на Запорожкото направление.

„Сигурен съм, че през следващите седмици град Херсон ще бъде освободен от нашите героични военни. Същата ситуация е и на Мелитополско направление. Нашите въоръжени сили са напреднали с повече от 10 километра от Запорожие към Мелитопол“, заяви той.