/ Guliver/Getty Images
Тони Хол ще се оттегли като генерален директор на Би Би Си (BBC) през лятото след седем години на поста. Хол каза, че решението е трудно, добавяйки: "Ако следвах сърцето си, аз наистина никога не бих искал да си тръгвам."
 
Председателят на Би Би Си сър Дейвид Клементи каза, че търсенето на следващия генерален директор ще започне "в рамките на следващите няколко седмици". Той добави, че Би Би Си е "ангажирана да избере най-добре квалифицирания човек за работата".

Говорейки за лорд Хол, той каза, че корпорацията е имала "късмет да го има". Той го определи като „вдъхновяващ креативен лидер“, който „ръководи Би Би Си с почтеност и страст към нашите ценности“.
 
В писмо до служителите лорд Хол каза, че вярва, че ще "остави Би Би Си на много по-силна позиция, отколкото когато се присъединих". Назначението му през 2012 г. последва оставката на Джордж Ентуистъл.
 
Лорд Хол каза, че Би Би Си се чувства "много различна организация", която е "по-иновативна, по-отворена, по-приобщаваща, по-ефективна [и] по-осведомена в търговски план ".
„Промяната е била трудна на моменти“, пише той. „Но вярвам, че последните ни данни за трансформация са сравними с почти всяка друга творческа организация в света.“
БГНЕС