/ БТА
Маски за предпазване от слънчевите лъчи - фейскини, са най-новият моден аксесоар в Пекин в рекордните жеги, съобщи Ройтерс.

Фейскините са маски, които покриват цялото лице и имат дупки само за очите и носа. Напоследък те станаха особено популярни сред китайците, заедно с вид специални ръкави за покриване на ръцете, както и широкополи шапки и леки якета, изработени от плат, който предпазва от ултравиолетови лъчи.

Докато температурите се покачват над 35 градуса по Целзий в някои части на Китай, жителите и посетителите на азиатската страната започнаха да използват преносими вентилатори и да се покриват, за да избегнат слънчевите лъчи. Някои от шапките, които хората носят, дори са с вградени вентилатори.
 


„В сравнение с времето преди пандемията от COVID-19, тази година е много, много по-добра от предишните години. Обемът на продажбите определено е нараснал многосега“, каза китайски продавач в магазин за шапки.

Доста жени в Източна Азия предпочитат да имат светла кожа, а слънцезащитните продукти са особено популярни и в съседните на Китай страни като Република Корея.

„Основното ми безпокойство са потенциалните кожни заболявания или появата на слънчеви петна“, каза 17-годишната ученичка Ли Сюян, която също носи маска, за да отиде в туристическа зона в Пекин.
 
Ада Ефтимова/БТА