/ / iStock/Getty Images
Служители от Федералното бюро за разследване (ФБР) са извършили разрешени от съда обиски в Ню Йорк и окръг Уестчестър, Ню Йорк, във връзка с откраднатия през октомври 2020 година дневник на дъщерята на настоящия президент на Съединените щати Джо Байдън - Ашли, съобщи ТАСС, позовавайки се на „Ню Йорк Таймс“.

Разследването е извършено в домовете на бивши и настоящи служители на групата Project Veritas, за която се твърди, че е замесена в публикуването на част от записите на Ашли Байдън седмица и половина преди президентските избори през 2020 г. Според източници на вестника, случаят се разследва от ФБР и федералната прокуратура в Манхатън.

Съдържанието на записите не се споменава. През октомври 2020 г. говорител на семейство Байдън каза на правоприлагащите органи, че лични вещи на Ашли са изчезнали по време на кражбата.

Project Veritas твърди, че не е публикувал дневника, той е попаднал у тях чрез информатори. Лидерът на организацията Джеймс О'Кийф каза, че групата е получила призовка и потвърди, че Project Veritas преди това е обсъждал дневника със своите източници. Според О'Кийф членовете на групата са под наблюдение на правоприлагащите органи "за предполагаемо престъпление, което се състои в това, че вършат работата си законно и честно".
БГНЕС