/ БГНЕС
В Гърция тече мащабна спасителна операция на хора, блокирани в домовете си от наводнение в област Магнезия. С военни хеликоптери ги евакуират. Броят на жертвите вече е 6 души, много хора са в неизвестност.

Три са вече жертвите на средиземноморския циклон „Даниел" в Гърция

Цели села до град Волос, които са и туристически райони, са под вода. Спасяват с кораб на морска охрана туристи от различни националности, които трети ден са блокирани в хотелите без храна и питейна вода. Военни водолази се опитват да достигнат до блокирани хора, които са на покривите на къщите, за да се спасят от наводнението.

Сред хората, които молят за помощ, са много възрастни хора и деца. Обръщат се към медиите, защото мобилните връзки са прекъснати в целите райони на наводнението, предава БНР.

В град Кардица родители спасяват децата си с лодки.

В област Магнезия се срутиха няколко моста и единствения начин за евакуация е по въздух с вертолети. Пожарникари, специализирани военни части и екипи за реакция при бедствия участват в мащабната спасителна операция. Условията са много трудни, защото на места водата достига над два метра, казаха пожарникарите.

По информация на близките издирват хора под вода и тонове кал в селата до град Кардица.

В град Волос хората трети ден са без ток и питейна вода. Военни части ги снабдяват с провизии.

Спасителната акция продължава и през нощта, съобщиха властите.
БНР