Екзекутираха журналист и активистка, изобличавали мафиоти
Екзекутираха журналист и активистка, изобличавали мафиоти / Thinkstock/Getty Images

Парагвайски журналист бе убит с огнестрелно оръжие близо до град Куругати, на около 250 километра от столицата Асунсион, в регион, известен с трафика на марихуана и дървен материал, съобщи полицията, цитирана от Франс прес.

Това е третият убит журналист тази година в южноамериканската страна. Местни мафиотски структури, на които жертвите публично са разкривали деянията, са заподозрени, че са поръчали тези убийства.

Пабло Медина, журналист в най-известния парагвайски вестник А Бе Се, е бил застрелян, докато шофирал, с няколко куршума в главата и гърдите, изстреляни от две неизвестни лица. Брат му, който също бе журналист, бе убит през 2001 година. Убита е и 19-годишна жена, която се намирала близо до местопрестъплението.

Мексиканска активистка, която изобличила действията на наркокартели в социалните мрежи, бе убита и снимка, на която лежи мъртва, бе публикувана в нейния Туитър акаунт, съобщи ДПА.

Според уебсайт, за който тя работела, жената е била отвлечена от неизвестни лица в сряда. Властите в мексиканския щат Тамаулипас още не са потвърдили смъртта й.

"Умрях за нищо, те са по-близо до нас, отколкото си мислите", пише под снимката, публикувана от хакер, влязъл в нейния Туитър акаунт.

Източник: БТА