Борис Джонсън
Борис Джонсън / БГНЕС
Обединеното кралство няма да толерира никакви изисквания от Европейския съюз за спазване на европейското законодателство, заяви британският премиер Борис Джонсън пред австрийския канцлер Себастиан Курц по време на разговори в Лондон, заяви официалният говорител на кабинета на премиера пред РИА Новости.

"След публикуването на мандата на ЕС за преговори лидерите обсъдиха общото желание да постигнат споразумение за свободна търговия между Обединеното кралство и ЕС. Премиерът Джонсън даде да се разбере, че Великобритания няма да приеме никакви изисквания за спазване на европейското законодателство, нито можем да очакваме ЕС да спазва британските закони. Той подчерта, че Великобритания се ангажира да поддържа нашите много високи стандарти ", се казва в изявлението.

Критики към Джонсън заради негов съветник, заявявал, че интелектът зависи от расата

Джонсън и Курц акцентираха в разговорите си върху необходимостта от възможности за живот и работа за австрийците, живеещи във Великобритания, и британците в Австрия.

"Лидерите също обсъдиха необходимостта международната общност да предприеме действия за борба с изменението на климата преди срещата на върха на ООН за климата тази година във Великобритания", се казва в изявлението.

Великобритания напусна ЕС на 31 януари, преходният период ще приключи в края на тази година.
БГНЕС