/ БНТ
Дрис Укабир, на името на когото е бил нает бусът, използван за атентата в Барселона, е заявил пред полицията в Каталуния, че са му откраднати документите. Това съобщи каталунският вестник "Вангуардия", цитиран от ТАСС.

Арести след кървавата атака в Барселона

По данни на изданието той решил да се обърне към правоприлагащите органи, след като видял снимката си в средствата за масово осведомяване.

Граждани на 24 страни са убити и пострадали в атентата в Барселона

Двамата мъже, арестувани след атентата с бус в Барселона, са свързани със случилото се, но нито един от тях не е шофьорът, заяви полицията, цитирана от Ройтерс.
 
Шофьорът на буса е напуснал автомобила и е тръгнал пеша и както изглежда, не е въоръжен, заяви каталунската полиция на пресконференция. Тя съобщи още, че единият от двамата арестувани е мароканец, а другият е от испанския анклав в Северна Африка Мелиля. Арестувани са в два различни града в Каталуния, Рипол и Алканар.
 
Предотвратиха втори голям атентат в Каталуния (ВИДЕО)

Отделно от това, полицията заяви, че атентатът с буса изглежда има връзка с експлозия в жилище в Алканар в ранните часове на вчерашния ден, при която един човек загинал, а друг бил ранен. Според АФП загиналите при взрива са двама и са били нанесени значителни материални щети на съседна сграда.
 
Каталунски полицейски представител, цитиран от Ройтерс, заяви, че атентатът очевидно е бил терористична атака, имала за цел да бъдат убити възможно най-много хора.
БТА