В каталунското градче Камбрилс снощи бе извършено второ терористично нападение, което според властите е трябвало да повтори големия атентат от центъра на Барселона. Полицията смята, че е успяла да осуети плановете на терористите за нападение с много жертви, съобщиха осведомителните агенции.
 
Петимата терористи от Камбрилс са убити, пострадали са петима граждани и един полицай.
 
Граждани на 24 страни са убити и пострадали в атентата в Барселона

След като вчера в 17.00 ч. местно време бял микробус помете пешеходци на улица "Ла Рамбла" в Барселона, при което бяха убити 13 души, а стотина ранени, в полунощ местно време автомобил Ауди А3 се вряза в хора в Камбрилс - курорт на 120 км южно от Барселона.
 

БГНЕС



Местната полиция откри огън по автомобила и четирима от петимата предполагаеми терористи намиращи се в него, бяха убити на място. Петият бе ранен и почина малко по-късно от раните си. Двама от шестимата пострадали в това нападение са в тежко състояние. Сред ранените има и един полицай.
 
Терорът на Ислямска държава достигна Барселона (ВИДЕО)

Някои от атентаторите са носели пояси с експлозиви, които бяха обезвредени от сапьори.
 
Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Барселона, но засега никой не е поел отговорност за атаката в Камбрилс. Няма информация за самоличността на нападателите от Камбрилс.

За атентата в Барселона са задържани двама заподозрени - един испанец и един мароканец. Самоличността на испанеца не се съобщава. Знае се, че е роден в Мелиля в Северно Мароко. Бил е задържан в Алканар на 200 км южно от Барселона.
 

В това населено място в сряда вечерта е имало експлозия в къща, при която е загинал един човек, а седем са били ранени, съобщи днес полицията. Разследващите свързват този взрив с атентата в Барселона. Смята се, че обитателите на жилището, в което е станала експлозията, са приготвяли експлозив, който е избухнал.
 

БГНЕС


ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

Според испански медии задържаният мароканец е Дрис Укабир. С негови документи е бил нает буса, използван в Барселона. Укабир е бил арестуван в Рипол на стотина километра северно от Барселона, когато отивал в полицията, за да каже, че документите му са били откраднати.
 

БГНЕС


Шофьорът на микробуса все още се издирва. Свидетел го описва като много млад мъж, на около 20 години, с тясно лице.
БТА