/ БГНЕС
Дълга опашка от товарни автомобили се е натрупала на ГКПП Хамзабейли/Лесово от турска страна. Анадолската агенция информира, че опашката от чакащи тирове е достигнала около 10 км по пътя към пункта.

"Натрупването на тировете е поради невъзможността на българския граничен пункт да реагира на интензивния трафик на товарните автомобили в резултат на нарасналия обем на турския износ. Около 400 тира в продължение на много часове са на пътя в очакване да преминат на българската митница", посочва Анадолската агенция.

В кореспонденцията шофьори на турски тирове се оплакват от дългото чакане и настояват от властите да бъдат разрешени проблемите.

"Българската митница на Лесово не работи добре, обработването става много бавно, поради което се натрупват дълги опашки, принудени сме всяка седмица да чакаме по 20 и повече часове пред българската митница", казва турски шофьор пред агенцията.

Друг шофьор посочва, че "за разлика от преди, когато трафикът е намалявал при зимни условия, поради увеличението на износа на Турция сега трафикът е особено интензивен, но българската страна не се съобразява с това".
БТА