Датчанка стана жертва на групово изнасилване в Индия
Датчанка стана жертва на групово изнасилване в Индия / снимка: БГНЕС, архив

Датска туристка беше групово изнасилена и ограбена в Делхи при поредното тежко сексуално престъпление в Индия, съобщиха световните агенции.

51-годишната жена била нападната снощи от осмина мъже, след като се загубила в индийската столица и започнала да търси помощ от местните хора, за да намери пътя към хотела, в който била отседнала.

"Тя каза, че питала за посоката към хотела й, когато била заговорена от мъжете, които я отвели на усамотено място и я насилили", заяви говорител на полицията. Нападателите също така й взели iPad-а и парите.

Според полицията жената, която отпътувала сутринта за родината си, отказала да й бъде направен медицински преглед. Органите на реда са задържали 15 мъже за разпит, посочва БТА. Датското посолство е било уведомено за случая.

Нападението беше извършено няколко дни, след като беше съобщено, че полякиня е била упоена и изнасилена от таксиметров шофьор, докато пътувала с 2-годишната си дъщеря към Делхи. Миналата година жертва на сексуално насилие станаха и други чужденки, включително американка и швейцарка, което доведе до отлив на чуждестранни туристи от Индия.

Сексуалното насилие над жени привлече общественото внимание в Индия особено силно след груповото изнасилване и смъртта на студентка в Делхи през декември 2012 година. Според правозащитници отношението към сексуалните посегателства не се е променило кой знае колко и нападенията над жени продължават с неотслабваща сила, отбелязва ДПА.