/ iStock
На плаж в популярния мексикански карибски курорт Канкун при стрелба, в която са замесени заподозрени наркодилъри, загинаха четирима души, предаде АФП.

Инцидентът се случва в момент, когато туристите се стичат към мексиканската Ривиера Мая по време на великденските празници.

Властите са задържали двама заподозрени, които "очевидно са свързани с търговия с наркотици", заяви Хосе де ла Пеня, служител по сигурността в щата Кинтана Роо, където се намира Канкун.

Мексико е измъчвано от кръвопролития, свързани с картелите, при които са убити над 300 000 души, откакто през 2006 г. правителството изпрати войници във войната срещу наркотиците.

Макар че Кинтана Роо като цяло се смята за по-безопасен от голяма част от останалата част на страната, през последните години се наблюдава нарастване на насилието.

През октомври 2021 г. двама туристи от Германия и Индия бяха убити при престрелка между заподозрени членове на банда в ресторант в курорта Тулум. През следващия месец двама заподозрени наркодилъри са убити при престрелка, която накара туристите по бански костюми да бягат панически от плаж близо до Канкун.
БГНЕС