Четирима убити при стрелба в центъра на Колорадо Спрингс
Четирима убити при стрелба в центъра на Колорадо Спрингс / ThinkStock/Getty Images

Четирима души загинаха при стрелба в американския град Колорадо Спрингс. Според свидетели жертви са две жени и младеж. По-късно полицията е ликвидирала и стрелеца, открил огън в центъра на втория по големина град в щата Колорадо.

Районът на стрелбата е отцепен.

Първите сигнали за инцидента са постъпили в полицията малко преди 09:00 часа сутринта.

Мат Абшир разказа пред телевизионния канал „Денвър 7", че се е събудил от звука на изстрелите:

„Около 8.30 - 9.00 ч. тази сутрин бях в дневната и чух два изстрела, изтичах през къщата до кухнята и видях мъж, който държеше автомат в едната ръка и сребърен револвер в другата, а мъж, каращ колело. беше застрелян. Просто колабира на колелото".

Абшир разказва още, че е последвал стрелеца, докато се опитвал да се свърже с полицията.

„Когато от полицията най-накрая вдигнаха, мина около минута или може би 10 секунди на телефона, стрелецът спря, обърна се наляво и произведе два изстрела. Погледнах към къщата, покрай която минавах, и видях жена на верандата, която беше простреляна в гърдите и кървеше. Свалих си ризата, за да притисна раната. После се обърнах надясно и видях друга жена, която беше простреляна в челюстта. Оставих ги, за да продължа да преследвам стрелеца. Тогава полицаите се намесиха и започна стрелба, а него го раниха. Аз се върнах, за да видя ранената жена и да се погрижа за раните й, после дойде линейка и я отведе".

По думите на лейтенант Катрин Бъкли, местопрестъплението обхваща няколко главни улици в центъра на Колорадо Спрингс. От полицията добавиха, че стрелецът е носил няколко оръжия със себе си.

Полицията се опитва да установи обстоятелствата около инцидента и да събере повече подробности за убитите.