Протести в Бангладеш по повод визитата на индийския премиер
Протести в Бангладеш по повод визитата на индийския премиер / БТА
Най-малко четирима души бяха убити днес в бангладешкия град Читагонг, след като полицията откри стрелба срещу демонстранти по време на протест срещу визитата на индийския премиер Нарендра Моди, съобщиха полицейски служители, цитирани от Ройтерс.

"Трябваше да използваме сълзотворен газ и гумени куршуми, за да ги разпръснем, след като те /протестиращите/ влязоха в полицейски участък и извършиха вандалски актове", каза пред Ройтерс полицейският служител Рафикул Ислам.
 

БТА



Моди пристигна в столицата на Бангладеш Дака на двудневна визита по случай отбелязването на 50-ата годишнина от провъзгласяването на независимостта на страната.

Протестиращите в Читагонг са от ислямистката организация "Хефазат е Ислам Бангладеш", която се противопоставя на визитата на Моди, за когото критиците твърдят, че води политика на фаворизиране на хиндуизма в Индия.

Друг полицейски служител от Читагонг - Мохамад Алаудин каза, че общо осем души са били откарани в болница в града с огнестрелни рани, четирима от които са починали.
В столицата Дака също избухнаха протести, по време на които десетки хора, включително журналисти бяха ранени при сблъсъци с полицията, казаха очевидци.
 

БТА

БТА

БТА