Българин е заплашвал бившия иконом на принцеса Даяна
Българин е заплашвал бившия иконом на принцеса Даяна / снимка: БГНЕС, архив

Бившият иконом на покойната британска принцеса Даяна Пол Бъръл заяви пред съда, че е бил заплашван по телефона от мъж, съобщи Би Би Си. Оказало се, че става дума за българин.

Бъръл каза, че е получавал обаждания от мъж, който го предупредил, че съпругата му е отвлечена, и заплашил, че ще подпали цветарския му магазин. Полицията открила мъжа - 50-годишния българин Слав Митев, живеещ в Лондон.

Съдът постанови, че Митев не е в състояние да отговаря за предявените му обвинения, тъй като има психически проблеми, и го освободи под гаранция. На мъжа беше наредено да не контактува с Бъръл или с членове на семейството му и му бяха назначени посещения при лекар.

Бившият иконом на Даяна каза, че през юни миналата година получил няколко обаждания от Митев, който в едно от тях заплашил, че ще подпали цветарския му магазин, предава БТА. Бъръл приел сериозно заплахата, защото преди десет години бил подпален предишният му цветарски магазин.

По думите му най-ужасното обаждане било онова, в което Митев му съобщил, че съпругата му, която по това време била в САЩ, е отвлечена. Бъръл веднага й се обадил, за да провери дали е добре.