Българин е бил застрелян в дома си в Кипър
Българин е бил застрелян в дома си в Кипър / снимка: sxc.hu
Българин е бил застрелян в дома си в Кипър
49993
Българин е бил застрелян в дома си в Кипър
  • Българин е бил застрелян в дома си в Кипър

33-годишен българин е застрелян в дома си недалеч от кипърския град Пафос. Инцидентът е станал около 7:30 сутринта, мъжът е починал на място. По непотвърдена информация причината за убийството е изневяра. Убиецът е 63-годишен бивш полицай. Пред местните медии говорителят на полицията в Пафос Никос Цапис е потвърдил, че извършителят е работил в системата и вероятно става дума за разчистване на лични сметки, тъй като роднини на убиеца са имали връзка с жертвата.

Убитият българин на име Иван е родом от Копривщица и пристига на острова преди повече от 10 години. От известно време живеел със семейна кипърка с 3 деца. Близки до трагедията разказват, че жената не се интересувала от децата и ги била поверила на дядото. Това е и причината той да застреля с пушка българина. Главният редактор на „Българският вестник" в Кипър и кореспондент на Дарик, Георги Донков, сподели, че инцидентите с нашите сънародници на острова не са рядкост.

"Тази сутрин свекърът на жената, с която е живеел Иван, е отишъл в жилището на двойката и в момента, в който нашето момче е тръгнало за работа, го е застрелял с ловната си пушка. 63-годишният бивш полицай е убил българина. Свързахме се с приятели на загиналото момче, които казаха, че той е бил много добър и много сърдечен. Подобни инциденти с наши сънародници в последните години няма много често с изключение на един преди година, когато един кипърец закла своята партньорка в живота, която беше българка. Иначе инциденти с българи се случват редовно тук, но те обикновено са битови скандали между наши сънародници. Убийства, слава Богу, няма много. За съжаление, има много загинали при пътнотранспортни произшествия, както и при трудови злополуки, допълни Георги Донков.

Очаква се в четвъртък бившият полицай, арестуван по подозрение за убийството на българина да бъде изправен пред Окръжния съд в Пафос.