/ ThinkStock/Getty Images
Двама надзиратели и двама затворници бяха ранени по време на бунт в държавния затвор в Уейкрос
Двама надзиратели и двама затворници бяха ранени по време на бунт в държавния затвор в Уейкрос, щата Джорджия, съобщи „Нюзуик“. Властите съобщавата,че бунтът е избухнал около 10:40 часа в събота вечерта.

Около 1:00 часа след полунощ нещата са взети под контрол, заяви говорител на управлението на затворите. Ранените надзиратели и затворници са без опасност за живота. Не се съобщава за причината за инцидента.

Междувременно в социалните мрежи се появиха клипове, вероятно заснети от самите лишени от свобода, в които се виждат ранен затворник, вероятно с огнестрелна рана, свободно разхождащи се затворници и клип, на който се вижда запален огън.

Според правозащитници, затворът е бил блокиран след смъртта на затворник преди две седмици, която властите разследват. Смята се, че той е починал след нараняване при разправия с друг затворник.

Напрежението се е увеличило и защото затворниците с COVID-19 са получили „почти никаква медицинска помощ“ По информация на изданието, двама затворници са починали от COVID-19, а други 22-ма и 32-ма надзиратели са тествани положително. 
БГНЕС