/ Gulliver/Getty Images
Френската екранна легенда и видна защитничка на животните Брижит Бардо е предложила на президента на Казахстан помощта на фондацията си за спасяване на "варварски избиваните" в страната му бездомни животни, котки и кучета, предаде Франс прес.

"Продължават да се трупат доказателства за брутални залавяния и варварско избиване на кучета и котки. Така службите за контрол на животните получават заплащане за почистване на улиците, без капка състрадание към травмата, на която са били подложени бедните животни", се посочва в писмо на Брижит Бардо до Касим-Жомарт Токаев, с копие от което разполага агенцията.

Бриджит Бардо: Макрон е съблазнителен, но предпочитам начело на страната да са грозници

Бившата актриса говори за проява на "безгранична жестокост", като в някои градове се използват парализиращи средства, преди животните да бъдат изгорени живи.

Бардо допълва с възмущение, че "лицата, извършващи подобни действия във Франция или в по-голямата част от света, се възприемат като психопати, биват въдворявани или изтърпяват дълги присъди.

"Въведете хуманно управление на бездомните животни, при което методи като стерилизация, идентификация, образоване на общността, да заменят варварската политика, нанасяща сериозна вреда на имиджа на страна ви", продължава умолително Брижит Бардо, "готова да сътрудничи за промяна на стратегията".