/ БГНЕС
Мнението е на британския премиер Тереза Мей
Британският премиер Тереза Мей заяви, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС без споразумение ще представлява "лош резултат" като за Лондон, така и за 27-те страни членки на съюза.
 
Юнкер: Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания

В своето обръщение в края на четиридневната годишна конференция на управляващата й Консервативна партия в Бирмингам, Мей коментира, че преговорите за Брекзит влизат в решаваща фаза и призова съпартийците си да се обединят и да подкрепят постигането на споразумение с ЕС.
 
Великобритания: Ще напуснем ЕС "не само формално"

Обръщайки се към своите критици в редиците на партията тя заяви, че ако всички тръгнат в различна посока "в търсене на визии за перфектен Брекзит, съществува риск процесът да приключи без него", цитира МИА.

„Великобритания не се страхува да напусне ЕС без договор. Но нека бъдем честни. Ако напуснем ЕС без договор, ако въведем мита и контрол над границите, това ще бъде лош резултат и за Обединеното кралство, и за ЕС, заяви Тереза Мей.
 

БГНЕС


При излизането й на трибуната на Конференцията на консерваторите в Бирмингам, в залата се чуваха звуците на песента „Танцуваща кралица“ ("Dancing Queen") на АББА.

Тереза Мей танцува под звуците на ABBA (ВИДЕО)

Конференцията на консерваторите мина под знака на разделения около договора за Брекзит, като Мей бе подложена на критики, както от страна на евроскепиците, така и от членовете на проевропейското крило на партията.
БТА