Бойко Борисов
Бойко Борисов / пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов и водената от него делегация пристигна на официално посещение във Вашингтон, предаде БТА. Работните срещи на премиера са утре, 25 ноември.

Херо Мустафа: Срещата Тръмп-Борисов е изключителна възможност


Бойко Борисов ще се срещне в Белия дом с президента на САЩ Доналд Тръмп. Очаква се двамата да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Ще бъдат разгледани начините за засилване на сътрудничеството в областта на сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, в енергийната диверсификация, както и други актуални въпроси.



Премиерът Бойко Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън". Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. Българският премиер ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

Борисов с мисия - американските визи за българите да паднат


В българската делегация са вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.
БТА