Болестта на Кастро - държавна тайна
Болестта на Кастро - държавна тайна / netinfo

Кубинският президент Фидел Кастро заяви, че заради "специфичната за Куба ситуация състоянието на здравето му става държавна тайна, за която не бива да се говори постоянно", и призова сънародниците си да разберат това, предаде ИТАР-ТАСС.

"Мога да кажа, че състоянието ми е стабилно, то ще се запази такова в продължение на много дни и тогава ще може да се произнесем окончателно", каза Кастро в послание, прочетено по телевизията.  

Той благодари на всички кубинци и на международните си другари за подкрепата и изрази увереност, че страната ще върви по правилния път. "Въоръжените сили и кубинският народ са готови да защитават страната. Трябва да се борим и да работим", каза Кастро в посланието си.

Патриотични митинги с пожелания за по-бързо оздравяване на кубинския президент Фидел Кастро, претърпял операция заради чревни проблеми, бяха организирани в предприятия и на обществени места в повечето градове и села в Куба, съобщи ИТАР-ТАСС. Изразена бе и подкрепа към брата на Фидел Кастро Раул, който пое задълженията на държавния глава.

В централния парк в Хавана се състоя митинг за "потвърждение на верността към революцията". Ръководителят на местната партийна организация Армандо Диас Гарсиа каза в речта си, че "работниците в кубинската столица са се ангажирали да увеличат ефективността на работата си и високите им показатели ще станат най-хубавия подарък за Фидел Кастро", който на 13 август ще навърши 80 години.