/ istock
Бойци на "Хизбула" са атакували израелски военни сили на ливанска територия, в близост до границата с Израел.

Израелските части са били подложени на обстрел с ракети и артилерия и принудени да се изтеглят, според твърденията на "Хизбула".

Трима израелски войници са пострадали тежко при сражения в Южен Ливан, съобщиха от израелската армия. Продължават израелските въздушни удари в южните предградия на ливанската столица Бейрут. Сирени за въздушна тревога прозвучаха в Северен Израел тази сутрин.

Израелската армия е разрушила тунел, прокопан от "Хизбула" от Южен Ливан и с изход на израелска територия. Подземният проход е минавал от района на ливанския град Маруахин към израелското село Зарит. Военните продължават да издирват други тунели по цялата граница.

Призивът на "Хизбула" за прекратяване на огъня показва, че въоръжената групировка е понесла тежък удар и отстъпва, заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър. По-рано представителят на ливанската шиитска групировка Наим Касем заяви, че организацията подкрепя усилията на председателя на ливанския парламент Набих Бери за постигане на примирие.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНР