/ Gulliver/Getty Images
Бившият крал на Белгия Албер Втори отказа да се подложи на ДНК тест, след като миналата година съдебните органи поискаха това от него, за да се произнесат дали е баща на Делфин Боел или не, предаде АФП.

Любов като от приказка: Най-дългите кралски бракове в историята (СНИМКИ)

"Бившият крал, който е на 84 години, реши да се обърне към Касационния съд относно две решения на Апелативния съд в Брюксел от юни и октомври м.г.", заяви неговият адвокат Ален Беранбом. "По този начин се критикуват самите съдебни решения, включително нареждането за генетична експертиза. Албер Втори няма да се подложи на ДНК тест, докато Касационният съд не оповести решението си", уточни защитникът.

50-годишната художничка Делфин Боел твърди, че е дете на баронеса Сибил дьо Селис Лоншан от продължителната й връзка през 60-те и 70-те години на миналия век с тогавашния престолонаследник принц Албер, който от 1959 г. е женен за Паола Руфо ди Калабрия.
 

Gulliver/Getty Images


Албер Втори, който абдикира през 2013 г. и е баща на сегашния крал Филип, винаги е отричал подобна връзка с Делфин Боел. През 2013 г. тя заведе дело в съд в Брюксел, твърдейки, че Албер Втори е нейният баща. През 2017 г. съдебните органи не й разрешиха да оспорва бащинството на индустриалеца Жак Боел. На 25 октомври м.г. Апелативният съд в Брюксел отмени това решение и нареди на Албер Втори да се подложи на ДНК тест през следващите три месеца. Според адвоката Беранбом обръщането към Касационния съд отменя това нареждане.
БТА