Бин Ладен призова за свещена война за Палестина
Бин Ладен призова за свещена война за Палестина / снимка: БГНЕС

Катарският телевизионен канал Ал Джазира излъчи послание на Осама бин Ладен, в което той критикува палестинските преговори с Израел и призовава за свещена война за освобождаването на Палестина, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

В аудиозаписа Бин Ладен заявява, че "Палестина не може да бъде върната чрез преговори и диалог, а с огън и желязо". Също така лидерът на Ал Каjда призовава мюсюлманите да продължат борбата срещу американските окупационни сили в Ирак като начин да "освободят Палестина".

"Говоря за обсадата на Газа и за начините тя и Палестина да бъдат изтръгнати от ръцете на ционисткия враг", заявява Бин Ладен. "Враговете ни не я превзеха с преговори и диалог, а с огън и желязо. И това е начинът да си я върнем", допълва той.

Аудиозаписът бе излъчен ден след като ислямистки уебсайт публикува друго послание на Осама бин Ладен, в което той заплаши страните от Европейския съюз, че ги чака сурово отмъщение заради повторното публикуване на карикатури на пророка Мохамед.

Автентичността на излъчения от Ал Джазира аудиозапис все още не е потвърдена.