/ / iStock/Getty Images
Специализирана в преводи белгийска компания от март тази година ще даде възможност на служителите си да ползват неограничен платен отпуск, за да привлече висококвалифицирани работници.

В момента фирмата има 172 служители, всеки от които ще трябва да взема редовните 20 неработни дни в годината, след което ще има право на толкова платен отпуск, колкото пожелае. Системата вече е въведена в чешкия клон на компанията от януари и до юни тази година ще започне да се прилага във всички десет страни, където фирмата присъства.

Шеф раздаде 10 милиона долара коледни бонуси (ВИДЕО)

Гео Янсенс, изпълнителният директор на компанията, смята, че това е най-добрият начин не само за подобряване на благосъстоянието на служителите, но и за привличане на редки и висококвалифицирани професионалисти, особено в областта на разработването на нов софтуер, базиран на изкуствен интелект. Хората, специализирани в тази работа, изискват да получават до 400 000 евро годишно, казва директорът.

"Не можем да бъдем в крак с темповете на заплатите, но можем да привлечем търсените професионалисти като им предложим човешки условия на работа", каза ръководителят на компанията.

Работодател въведе 4-дневна работна седмица, служителите във възторг

Компанията търси преводачи за почти всички основни езици в света, корейски, японски, руски, немски, френски, турски, иврит, полски и много други.

Компанията има клонове в Чехия, Италия, САЩ, Великобритания, Виетнам, Япония, Словакия и Китай.
БГНЕС