Няколко пешеходци са ранени, след като автомобил се качи на тротоара край Музея по естествена история в Лондон, предадоха световните агенции. Един мъж е арестуван на местопроизшествието, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.
 
Лондонската полиция изчаква със заключенията за инцидента в Лондон

11 души са ранени при днешния инцидент в Лондон според службите за спешна помощ, предава АФП.

Инцидентът край Музея по естествена история в Лондон не се разглежда като свързан с тероризма, съобщи лондонската полиция, цитирана от Ройтерс. От Музея потвърдиха, че край сградата има сериозен инцидент. Говорител на музея уточни, че в него не се допускат повече хора, а тези, които са били вътре, са изведени през друг изход.


ВИЖТЕ СНИМКИ от мястото на инцидента в британската столица


Лондонската полиция съобщи в Twitter, че няколко души са пострадали на "Ексибишън роуд" в Южен Кенсингтън и че един мъж е задържан. "На местопроизшествието има служители на полицията и на лондонската служба за спешна помощ", допълни Скотланд ярд, цитиран от ТАСС.
 
Движението по "Ексибишън роуд" е спряно.
 


На видеозапис, разпространен от телевизия "Скай нюз", се вижда как полицаи около черен автомобил "Тойота" с отворена врата държат здраво лежащ на земята чернокож мъж. Колата изминала няколко метра в пешеходната зона, преди да се спре до сградата на музея.
 
6 жертви и десетки ранени при терористични атаки в Лондон (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ранени около колата не се виждат. Телевизията съобщи, че "става въпрос за обикновен инцидент".
 


Според Би Би Си, цитирана от ДПА, полицай на местопроизшествието казал, че нараняванията, получени от пешеходците, изглежда са незначителни.
 
Британският премиер Тереза Мей е информирана за случая, съобщи Даунинг стрийт, допълва АП.
 
БТА