Автобус отряза покрива си в нисък тунел във Франция
Автобус отряза покрива си в нисък тунел във Франция / снимка: Guliver/Getty Images

Туристически автобус, на път от испанския град Билбао към Амстердам, попадна в тежко пътнотранспортно произшествие в предградията на Лил в северната част на Франция.

Както съобщава местният вестник „Вуа дю нор”, на входа на един от най-малките тунели в града, водачът на автобуса не преценил габаритите на двуетажното превозно средство и се опитал да мине през тунела. В резултат на неправилната преценка, шофьорът буквално „отрязал” покрива на автобуса.

Според предварителна информация четирима души са били сериозно ранени, а за животът им сега се борят лекарите от местна болница.

Други 24 туристи са получили не толкова сериозни наранявания, а 30 души на първия етаж на автобуса са в състояние на шок и сега се преглеждат от психолози.

Инцидентът е станал в ранни зори около 5.00 ч. местно време. Предполага се, че шофьорът на автобуса не забелязал знака, забраняващ влизането на тунелни превозни средства, надвишаващи 2,6 м височина.

Общо в автобуса са пътували 59 души. Повечето от тях - студенти на възраст между 18-29 години от градовете Билбао, Сан Себастиан и Витория в Страната на баските, които отивали на почивка в Холандия.

Източник: БГНЕС