/ iStock/Getty Images
Премиерът на Армения Никол Пашинян съобщи днес за първия случай на новия коронавирус на територията на страната, предаде ТАСС.

Пациентът е на 29 години, пристигнал е със самолет със съпругата си от Иран на 28 февруари, написа Пашинян на страницата си във Facebook. Премиерът отбеляза, че мъжът сам е дошъл в болница и е направил тест, който дал позитивен резултат. Състоянието му е задоволително. Резултатът на съпругата му е отрицателен, подчерта премиерът и увери, че всички, които са имали контакт с пациента, ще бъдат изолирани.

Пашинян добави, че планираното за тази вечер шествие в памет на загиналите при масовите безредици на 1 март 2008 г. ще бъде отменено.

Междувременно в Австралия също вече има жертва на COVID-19 - 78-годишен мъж, който е бил пасажер от круизния кораб "Даймънд принсес", който бе поставен под карантина в пристанище в Япония, стана първата жертва на новия коронавирус в Австралия, съобщиха днес санитарните власти, цитирани от АФП.

Заразените с коронавирус във Великобритания достигнаха 23
 


Мъжът е починал рано тази сутрин в болница в Пърт. Съпругата му, на 79 години, също заразена на борда на корба, остава хоспитализирана също в Пърт.
БТА