Мъжът, задържан след серията от нападения с нож в търговски център в северния английски град Манчестър днес, е арестуван по обвинение в тероризъм, съобщи местната полиция, цитирана от АП.

Петима души са ранени с нож в търговски център в Манчестър (ВИДЕО/СНИМКИ)

Според заместник-полицейския началник на Голям Манчестър Ръс Джаксън властите не знаят какъв е мотивът за атаката на нападателя в мола "Арндейл" в центъра на града, но той е подбирал жертвите си "случайно, действал е брутално и, разбира се, това е било изключително травмиращо за всеки, който е станал свидетел" на деянието му. Според него ранените с нож са няколко души. Те са настанени в болница. Според местни медии един от тях е сериозно пострадал.
 


Мъжът влязъл в мола около 11:45 ч, въоръжен с голям нож. Двама невъоръжени полицаи обаче се изпречили пред него и той ги подгонил, а те поискали спешно помощ от колегите си. Според предварителните сведения нападателят е около 40-годишен.

МВнР: Няма пострадали българи при нападението в Манчестър


Британският премиер Борис Джонсън каза, че е "шокиран от инцидента" и благодари на властите за професионалната им реакция. "Моите мисли са с пострадалите и засегнатите" от инцидента, се казва в негово изявление по случая, цитирано от ДПА.
 

БГНЕС

БТА