/ iStock/Getty Images
Американската полиция предупреди днес за "възможен план" на екстремистка милиция да нападне утре Капитолия, предаде Франс прес.

Последователите на конспиративната теория КюАнон смятат, че Доналд Тръмп ще встъпи в длъжност на 4 март за втори мандат като президент на САЩ.

Привърженици на Тръмп вече предприеха смъртоносен щурм на сградата на Конгреса на 6 януари, докато там бе утвърждавана победата на демократа Джо Байдън на президентските избори в страната през ноември.

"Получихме информации, които показват възможен план на идентифицирана милиция да нахлуе на Капитолия на 4 март", съобщи в комюнике полицейското звено, натоварено с охраната на комплекса. То подчерта, че взима "тези информации на сериозно" и е "подготвено за всички потенциални заплахи", но отказа да даде повече подробности на този етап заради поверителния характер на сведенията.

До 1933 г. президентите на САЩ са встъпвали в длъжност на 4 март, а не на 20 януари, както сега повелява традицията.

Последователите на КюАнон вярват, че Тръмп ще спаси света от корумпирания и педофилски елит. Хора, самообявили се за членове на движението, бяха сред демонстрантите, щурмували Капитолия преди два месеца, отбелязва АФП.
БТА