/ iStock/Getty Images
29-годишният жител на Маями преди това е кандидатствал за 13,5 милиона долара държавна помощ заради пандемията
Обвинения за измама бяха повдигнати срещу жител на Флорида, който закупи спортен автомобил със средства, отпуснати му по програмата за помощ за предприемачество в пандемията, съобщи в понеделник NBC.

Нови мерки за стимулиране на икономиката в САЩ

29-годишният жител на Маями преди това е кандидатствал за 13,5 милиона долара държавна помощ заради пандемията. Ръководството на банката, оценявайки мотивите му, одобрява заем в размер на 3,9 милиона долара, който той може да не върне, ако предостави доказателства, че парите са използвани за изплащане на заплати на служителите в неговите компании.

Няколко дни след като средствата са били преведени по сметката на мъжа, той е закупил нов автомобил Lamborghini Huracan за лична употреба. Според телевизионната компания спортният автомобил, произведен в Италия, струва на 318 000 долара.

Федералната прокуратура повдигна обвинение на предприемача за банкова измама. Колата, както и почти 3,5 милиона долара, останали по сметката му, бяха конфискувани. Той е изправен пред наказание до 30 години затвор и глоба до 1 милион долара.

Сто дни преди изборите Тръмп е изправен пред призрака на поражението

На 27 март президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон за икономически мерки на стойност над 2 трилиона долара, насочени към преодоляване на последствията от разпространението на коронавируса.

Документът предвижда изплащане на обезщетения за безработица, помощ на болниците, помощ на бизнеса и цели индустрии. Около 660 милиарда долара са отпуснати за заеми за малък бизнес, които не е необходимо да се връщат, ако се използват за изплащане на заплати или лихви по ипотеки и наем.
ТАСС/БГНЕС