Ал Кайда публикува списък със съвети към последователите си
Ал Кайда публикува списък със съвети към последователите си / netinfo

В интернет изявление, за което се смята, че е публикувано в неделя от водача на Ал Кайда в Ирак, терористичният лидер Абу Хамза ал Мухаджир представя списък какво трябва и какво не трябва да вършат неговите войници, предаде Асошиейтед прес.

Списъкът от 30 точки включва съвети как бойците да се сражават и предупреждение да бъдат енергични и ако някоя атака се провали, да я повтарят, докато не успее. Други точки съветват как бойците да общуват помежду си и да поддържат добри взаимоотношения.

Автентичността на изявлението не може да се потвърди, но то е поместено в ислямистки интернет форум, който обикновено публикува съобщения на въоръжени групировки.

Изявлението е направено от името на Мухаджир, който пое Ал Кайда в Ирак след убийството на Абу Мусаб аз Заркауи от силите на САЩ миналата година североизточно от Багдад. Мухаджир, известен още с името Абу Аюб ал Масри, нарича своите бунтовнически лидери принцове.

"Принцът трябва добре да проучи мястото на сражението и да не се бие в позиция, която може да има слаби места", гласи една от точките в списъка.

В изявлението Мухаджир се опитва да обвърже своя списък с Корана и с хадисите - ученията на пророка Мохамед, за да го направи валиден.