Номинираният за "Оскар" актьор Джеръми Ренър каза, че ужасяващият инцидент със снегорин на Нова година, при който се размина на косъм от смъртта, е по негова вина, предаде Ройтерс.

Той също така се извини на близките си, че ги е подложил на това изпитание.  

В интервю, излъчено по телевизия Ей Би Си, актьорът сподели, че е управлявал машината, след като я използвал да изтегли един от семейните камиони от снега на пътното платно.
Когато снегоринът е започнал да се плъзга по леда, Джеръми Ренър се е разтревожил за безопасността на племенника си Алекс, който току-що е бил откачил веригите, свързващи камиона и снегопочистващата машина. Актьорът е извадил единия си крак от снегорина, за да погледне назад към Алекс, и не е натиснал ръчната спирачка. Тогава е изгубил опора и е паднал от кабината.

Актьорът Джеръми Ренър е изписан от болница след инцидента със снегорин

"Човек не трябва да е извън автомобила, когато го управлява. Разбирате какво имам предвид. Това е все едно да караш кола с единия крак", каза Ренър, седнал в инвалидна количка, в интервюто за журналистката Даян Сойър.

"Но, било каквото било. Грешката беше моя и аз платих за нея", допълва той. 

Ренър, притеснен в този момент, че снегоринът ще се преобърне и ще премаже племенника му, разказва още, че се е опитал да скочи обратно в машината, за да я спре. Той е стъпил върху движещите й се колела, които са го изхвърлили напред. Тогава снегоринът го е прегазил, счупвайки над 30 кости, увреждайки белия му дроб и пробивайки черния му дроб. 

Джеръми Ренър разказва за болката, която преживя след инцидента със снегорин


Съседи, които са се погрижили за 52-годишния актьор, който е най-известен с ролята си на супергероя на Ястребово око в поредицата "Отмъстителите", казаха, че са го намерили плувнал в кръв, с повърхностно дишане и пукнатина в черепа.

Когато се е събудил в болницата, Джеръми Ренър е направил жест на езика на знаците към семейството си, който означава "Съжалявам". 

"Отговорността е моя. Чувствам се зле, че с действията си причиних толкова много болка", казва актьорът, номиниран за "Оскар" за ролите  си във "Войната е опиат" и "Градът". 
Предстои скоро Джеръми Ренър да се завърне в Холивуд. Актьорът се очаква да премине по червения килим за премиерата на телевизионния сериал "Rennervations" на 12 април. 
Ренър казва, че подкрепата на семейството му е помогнала да оцелее след ужасяващия инцидент. "Бях презареден с любов и титан", казва той през смях.