АФП: Специалист по мафията убит с куршум в главата
АФП: Специалист по мафията убит с куршум в главата / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Георги Стоев, известен като хроникьор на подземния свят с деветте си книги за българската мафия, почина от раните си, след като бе прострелян в главата в София, посочва АФП.

35-годишният Стоев е уцелен с един изстрел в главата пред хотел в центъра на българската столица и е бил транспортиран в критично състояние в болница, където по-късно е починал, пише още агенцията, позовавайки се на Министерството на вътрешните работи.

Бившият борец и бодигард стана известен с произведенията си, в които описва зараждането на българската мафия и дейностите на някои от нейните стожери, които Стоев твърди, че е следил отблизо, посочва агенцията. Тя припомня, че нападението срещу Георги Стоев е вторият разстрел в София само за 24 часа. В неделя вечерта генералният директор на енергийната компания "Атоменергоремонт", 41-годишният Борислав Георгиев, бе убит с два куршума в главата в своя апартамент.

"Атоменергоремонт" осигурява поддръжката на реакторите на единствената атомна централа в страната, в „Козлодуй”, но предприятието отрича да има каквато и да е било връзка между убийството и поста на Борислав Георгиев. АФП припомня също, че България, която се присъедини към ЕС през 2007 г., е критикувана от Брюксел за това, че не е успяла да намали влиянието на корупцията и организираната престъпност.