30-годишният убиец бе осъден на смърт от съда в Токио
30-годишният убиец бе осъден на смърт от съда в Токио / IStock
Съд в Токио осъди на смърт 30-годишния Такахиро Шираиши, който уби деветима души в рамките на два месеца, съобщи агенция „Киодо“. Отбелязва се, че мъжът е признат за виновен и за разчленяване на телата на жертвите си и за запазване на останките им.
 

Шираиши извършил убийствата през 2017 г., когато живеел в град Зама в префектура Канагава близо до Токио. Престъпленията му предизвикаха широк резонанс в японското общество. Освен това японците бяха шокирани, че убийствата са били разгадани случайно.

Например, братът на едно от изчезналите момичета знаел паролите й и вижда нейна кореспонденция с Шираиши, в която, освен всичко друго, момичето обсъжда с него възможността да се самоубие и търси някой, който би искал да го направи с нея. Така полицията попада по следите на престъпника.

По време на обиските служителите на реда са открили глава и други части от тела на 8 души. Сираиси призна за престъпленията си. Той дори обяви, че е убил толкова много хора, че вече не помни кои са те.

От деветимата убити от него, осем са момичета от различни префектури в Япония, на възраст от 15 до 26 години. Според разследването не всички от тях са искали да се самоубияг.

Превод и редакция: DarikNews