/ netinfo
29-годишният приятел на Еля Дишли е задържан в Украйна по разследването на убийството на момичето, съобщава сайтът на полицията в Ивано-Франкивска област в Украйна. Тялото на младата жена, която е родом от разградското село Езерче и е дъщеря на бивш депутат от ДПС от 90-те години, бе намерено вчера в местност край украинския град, в който е била студентка по стоматология.

Полицията в Украйна обяви за изчезнала дъщерята на бивш депутат от ДПС
 
По-късно представители на полицията и прокуратурата оповестиха подробности от досегашното развитие на разследването. Според информацията, публикувана на сайта на полицията в Украйна, тялото е намерено в езеро край село Свиточ, било в куфар, в който имало и камъни, за да остане на дъното. Той е изваден от водолази от дълбочина 3 метра. Медицинската експертиза е установила, че младата жена е починала от мозъчен кръвоизлив, имала е фрактура на черепа и вътрешночерепна травма, освен това е получила и фрактури на крак и ръка.

В Украйна намериха мъртва изчезнала българска студентка

Еля Дишли изчезна на 1 юни, по време на разследването украинската полиция е установила, че тя е живеела с приятеля си и неин състудент в университета – 29-годишен гражданин на Туркменистан. В нощта на изчезването й съседи чули крясъци от апартамента му, а може би и звуци от побой – съобщават от полицията в Украйна. Задържаният младеж не е признал вината си, според неговата версия, в нощта на изчезването си Еля излязла от дома му, после за върнала, по неговите думи след употреба на наркотици, заспали, а на сутринта, когато се събудил, я нямало.

Защо не е съобщил за изчезването на приятелката си мъжът не отговорил, тя бе обявена за издирване от нейна приятелка. За убийство украинските закони предвиждат наказание от 7 до 15 години затвор – съобщават още на сайта на полицията от Ивано-Франкивск.