/ БТА
Пътнически автобус се блъсна в цистерна, превозваща гориво на магистрала в Източен Пакистан днес преди изгрев, предизвиквайки пожар, вследствие на което са загинали поне 20 души, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от местната полиция и спасителни служби.

Според местните власти инцидентът е станал в град Джалалпур Пирвала, провинция Пенджаб. Автобусът е пътувал от източния град Лахор до южния пристанищен град Карачи.

Тахир Вату, местен правителствен служител в гр. Мултан, най-близкия район до мястото на катастрофата, каза, че по първоначални данни причина за катастрофата е небрежност от страна на шофьора, който също е загинал. Той се е блъснал в задната част на цистерната, показват снимки от местопроизшествието.

Вату допълни, че ранените са откарани в болницата и поне шестима пътници са в критично състояние. Някои от телата са изгорели до неузнаваемост и ще се назначат ДНК тестове, за да се идентифицират телата, преди да бъдат предадени на техните близки.

Премиерът на Пакистан Шахбаз Шариф изказа съболезнования в изявление и помоли здравните власти да предоставят най-доброто възможно лечение на пострадалите. Инцидентите на пътя са обичайно явление за Пакистан поради лошите пътнически условия и пренебрежение на законите за движение по пътищата.
БТА