Зинедин Зидан показа официалната топка за Евро 2016 (СНИМКА)
Зинедин Зидан показа официалната топка за Евро 2016 (СНИМКА) / снимка: Guliver/Getty Images

Eдин от най-обичаните френски футболисти и жива легенда на световния футбол Зинедин Зидан показа в Instagram профила си официалната топка на ЕВРО 2016 днес.

Beau Jeu в буквален превод означава „красива игра” и ще бъде истинско бижу на Първенството през 2016. По-късно се очаква Зидан да представи топката в центъра на единствения по рода си дигитален футболен стадион - Future Arena в предградието Сент Дени в Париж.



Разработваната вече 18 месеца Beau Jeu като дизайна е базиран на любимата и подложена на всякакви тестове топка Brazuca от Световното първенство през 2014 г. в Бразилия. Трикольорът на страната - домакин е изобразен с преливащи се син, бял и червен цвят върху топката, а сребристите мотиви са очевидна препратка към така желаната от всички купа. Буквите E-U-R-O и цифрите 2-0-1-6 се открояват сред блок дизайна върху панелите на топката.

Топката отново използва иновативен подход, като е създадена от специални панели, но с подобрена структура, което предоставя отлично сцепление и видимост във въздуха.

Официалната топка ще бъде предоставена на всички национални отбори, участващи в ЕВРО 2016, най-късно до края на ноември т.г.

Няколко световни звезди на футбола вече имаха възможност да тестват Beau Jeu и споделиха мнения за нейните качества. Сред тях е и нападателят на Уелс и „Реал Мадрид” Гарет Бейл. „Вече играх с Beau Jeu на няколко тренировки и я тествах при далечни изстрели, пасове и дрибъл, и е просто брилянтна. Нямам търпение първенството да започне”, споделя впечатленията си той.

Вратарят на испанския национален отбор Икер Касияс също е възхитен: „Вече сме играли с Beau Jeu в няколко доста интензивни тренировъчни сесии. Като вратар, за мен е важно да мога да спасявам голови удари. Впечатлен съм и смятам, че това ще бъде една невероятна топка”.

Източник: БГНЕС