Юнайтед на една ръка разстояние от титлата в Англия
Юнайтед на една ръка разстояние от титлата в Англия / netinfo
Манчестър Юнайтед е на една ръка разстояние от 10-та си титла в Премиършип и общо 16-та в Англия след днешната победа с 4:1 над неудобния по принцип за тима отбор на Уест Хем с 4:1.

„Чуковете” бяха спечелили последните си три мача срещу Юнайтед и при евентуална победа днес, можеше да решат борбата за първото място в Англия в полза на Челси.

„Червените дяволи’ обаче не дадоха дори капка шанс на своя противник днес и въпреки че играха с човек по-малко в продължение на малко повече от едно полувреме, спечелиха категорично на „Олд Трафорд” първата среща от 37-я кръг в Премиършип.

За Юнайтед не можаха да започнат ключовите Неманя Видич и Уейн Рууни, а сър Алекс Фъргюсън бе подредил своите състезатели в 4-4-2 като на върха на атаката бяха Карлос Тевес и Кристиано Ронадло. Именно последните двама вкара първите три попадения за Юнайтед.

Срещата започна отлично за домакините, които откриха още в 3-та минута, когато Кристиано получи по дясното крило, счупи кръста на Нейл, след това напредна в наказателното поле и с хубав удар ниско по тревата вкара за 1:0.

Все пак и „чуковете” застрашиха вратата на Едвин ван дер Саар, който не реагира по най-добрия начин в седмата минута, не успя да изчисти центриране към Заморо и последният нанесе удар с глава, изчистен от Патрис Евра от самата гол линия.

В 19-та минута „червените дяволи” бяха много близо до удвояване на преднината си – отдясно Тевес получи топката, напредна в наказателното поле, центрира от близко и точно пред крака на Роналдо, бранител на гостите изчисти и предотврати сигурно попадение във вратата си.

Закономерното се случи в 24-та минута, когато португалската звезда на Юнайтед вкара 40-то си попадение през този сезон. Отдясно Харгрийвс центрира перфектно към Рони, който не очакваше топката да стигне до него, но все пак я бутна във вратата за 2:0.

Само две минути по-късно – Тевес даде класическа преднина за английските шампиони. Той се разписа срещу бившия си отбор разписа срещу бившия си отбор в 26-та минута, след като тръгна отляво, премина в фронтално и от близо 30 метра със страховита тупалка вкара за 3:0. Аржентинецът показа уважение към бившия си тим и не си позволи да се зарадва от гола си.

Гостите успяха да стигнат до гол в 29-та минута. Прекрасно попадение от задна ножица на Дийн Ащън, но не и без помощта на бранителите на Юнайтед. Хубаво центриране в наказателното поле на домакините, Уес Браун не успя да изчисти по на-добрия начин, а след това Фърдинанд само изгледа как играча на „чуковете” се завъртя и ефектно отбеляза за 1:3 във вратата на Ван дер Саар.

В 37-та минута се получи грозна сцена на терена, след като Нани удари без топка с глава капитана на гостите Лукас Нийл. Играчът на Уест Хем преди това провокира своя противник, но това нямаше значение за решението на Майк Райли, който вдигна директен червен картон за 21-годишният състезател на Юнайтед.

При 3:1 завърши и първата част.

Въпреки че бяха в намален състав, домакините не оставиха никакъв шанс на своя противник през второто полувреме и дори стигнаха до ново попадение. В 59-та минута Майкъл Карик получи подарък от бранител на Уест Хем, напредна леко към наказателното поле, би фронтално срещу вратата на „чуковете”, а топката рикошира в играч на гостите, излъга вратаря, които се бе литнал в другата посока и топката влезе в мрежата му за 4:1.

„Червените дяволи” имаха възможност да стигнат и до 5-то попадение в 71-та минута, когато след отлична контра, топката стигна до влезлият на мястото на Кристиано Дарън Флетчър, който с едно шутира към вратата на „чуковете”, но топката срещна левия страничен стълб.

В крайна сметка Манчестър Юнайтед се поздрави с успеха днес, а евентуална загуба на Челси срещу Нюкасъл ще донесе титлата на отбора на сър Алекс кръг преди края на кампанията в Англия. Дори и „сините” да победят в предстоящия си двубой, Юнайтед има сравнително лесната задача да се справи с Уигън другата седмица, с което ще си осигури и златото от Висшата лига.